piraeus247.gr
αρχείο λήψης 2024 01 05t145521.210
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το στίγμα της επόμενης ημέρας στα υπουργεία

Στα νέα τους καθήκοντα ήταν από το πρωί οι νέοι υπουργοί, με ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού: «σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα». Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της ασφάλειας, μετά τα αιματηρά περιστατικά οπαδικής βίας και της εγκληματικότητας. Στον τομέα της υγείας, στόχος είναι η αναβάθμιση του εθνικού συστήματος, αλλά και η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών ως αντίβαρο στην ακρίβεια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε λίγο μετά τις οκτώ στο Υπουργείο Υγείας.

«Το πρώτο που θέλω να ασχοληθώ είναι η πίεση στα νοσοκομεία. Να έχουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. Να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. Είναι αρκετά αυξημένοι σε σχέση με πέρσι. Η κοινωνία μας φαίνεται ότι χαλάρωσε στο θέμα της πανδημίας», είπε ο νέος υπουργός Υγείας.

Οι μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας
Στις πρώτες μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο Υγείας συμπεριλαμβάνεται

η κατάρτιση του υγειονομικού χάρτη,
η ψηφιακή λίστα για τα τακτικά χειρουργεία,
οι υποδομές
και η τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων
Από νωρίς στο υπουργείο Εργασίας η Δόμνα Μιχαηλίδου
«Σήμερα ξεκινάμε δυναμικά. Συνεχίζουμε, έχοντας ήδη υψηλά τον πήχυ στο υπουργείο εργασίας, ένα υπουργείο γνώριμο σε μένα και που έχει επιδείξει μεγάλη πρόοδο τόσο για τις συντάξεις και τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις όσο και τη μείωση του ποσοστού ανεργίας», είπε η νέα υπουργός Εργασίας.

Οι στόχοι για το υπουργείο Εργασίας είναι:

η αύξηση του κατώτατου μισθού,
η εφαρμογή των τριετιών,
η αντιμετώπιση ελλείψεων εργατικού δυναμικού
και η επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καλείται να διαχειριστεί το ζήτημα της ασφάλειας
Οι βασικές προτεραιότητες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι η άμεση αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, της βίας ανηλίκων, της εγκληματικότητας και των τροχαίων ατυχημάτων.

Δύο νέα πρόσωπα που πλέον μπήκαν στην κυβέρνηση είναι η Ιωάννη Λυτρίβη που τοποθετήθηκε ως υφυπουργός στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στη θέση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, μίλησαν στην ΕΡΤ για τις προτεραιότητές τους.

«Ο πρωθυπουργός έχει δει τη δουλειά μου. Ξέρει τις σπουδές μου που είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση .Έλαβε μία απόφαση που είναι να ανασχηματιστεί το αποπαίδι της εκπαίδευσης», είπε η νέα υφυπουργός παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού.

«Προφανώς ξαφνιάστηκα. Ήταν μεγάλη τιμή να μου αναθέσει ο πρωθυπουργός έναν κρίσιμο τομέα, την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών. Η χαρά διαδέχτηκε την ευθύνη, να ανταποκριθώ σε αυτό το χρέος», είπε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Λίγο μετά τις 6 χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία των νέων μελών της κυβέρνησης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού. Οι τρεις νέοι Υπουργοί και οι τρεις υφυπουργοί, υπέγραψαν το προεδρικό διάταγμα του διορισμού τους και στη συνέχεια χαιρέτησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι παραδόσεις παραλαβές των υπουργείων.

Με κεντρικό στόχο για την κυβέρνηση την καλύτερη δυνατή λειτουργία της και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, θα «τρέξουν» οι μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς από τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συναγερμός στη Σαλαμίνα: 2 τζιπ βρέθηκαν στη θάλασσα μετά από τροχαίο!

Απάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη σε ερώτηση δημοσιογράφου για  δημοσιεύματα

Άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών με 285 «ναι» και ένα «όχι»