piraeus247.gr
Politikoiarxhgoi 640x426
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Αναρτήθηκαν οι 1.034 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών για το έτος 2022 (χρήση 2021). Δείτε τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, αναλυτικά.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τον ιστότοπο της Βουλής, οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών (βουλευτών και ευρωβουλευτών), καθώς και άλλων αιρετών.

Σημειώνεται πως στις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών 2022 (χρήση 2021) δεν περιλαμβάνονται αυτών που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 2023, όπως, μεταξύ άλλων, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, του Δημήτρη Νατσιού της “Νίκης” και του Βασίλη Στίγκα των Σπαρτιατών.

Με βάση τον νόμο 5026 του 2023 όπως αυτός διατυπώνεται από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες στα υπόχρεα πολιτικά πρόσωπα για την υποβολή δήλωσης περιλαμβάνονται:

1. Δεν έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης αλλοδαπά πρόσωπα που δεν έχουν μόνιμη κατοικία και δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα, όπως έχει ήδη κριθεί σε προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου κατ’ ανάλογη εφαρμογή της περίπτωσης λθ’ του άρθρου 22 του ν.4281/2014 χωρίς να απαιτείται εκ νέου τοποθέτηση της Επιτροπής

2. Εκείνοι που φέρουν ιδιότητες του νέου νομοθετικού πλαισίου οι οποίες δεν προβλέπονταν στο προϊφυστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καθίστανται υπόχρεοι για υποβολή ετήσιων ΔΠΚ από το επόμενο ημερολογιακό έτος με περίοδο χρήσης την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του νέου νόμου

3. Εκείνοι που απέκτησαν για πρώτη φορά ιδιότητα υπόχρεου κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της εφαρμογής του νέου νόμου, η οποία δεν προβλέπονταν από το προϋφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο οφείλουν να υποβάλουν αρχική δήλωση σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και την καθορισμένη από αυτές προθεσμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ολυμπιακός: Η πιο παραγωγική σεζόν του Ποντένσε και η επιθυμία του για παραμονή

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση για τον  εορτασμό των δύο ετών του Humanity Greece

Η COSCO ανάστησε τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος!