piraeus247.gr
Peripoli In 4 660x370
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μύκονος: Έκλεψε πανάκριβο ρολόι από σουίτα 5στερου ξενοδοχείου και βόλταρε… μοστράροντας το!

Χειροπέδες πέρασαν χθες, Σάββατο 12 Αυγούστου, αστυνομικοί σε έναν 38χρονο Βραζιλιάνο με ιταλικό διαβατήριο, ο οποίος κατέφτασε στη Μύκονο από το μακρινό Λος Άντζελες και… μπούκαρε στη σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου απ’ όπου έκλεψε ένα πανάκριβο ρολόι, χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, αλλά και λοιπό τιμαλφή συνολικής αξίας 350.000 δολαρίων από διάσημο συμπατριώτη του!

Με οδηγό το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του πολυτελούς ξενοδοχείου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε γνωστό μπαρ του νησιού όπου και είχε πάει για clubbing, μοστράροντας το κλεμμένο ρολόι, μάρκας Patek Philippe και αξίας 200.000 ευρώ, και σκορπώντας τα χρήματα που «βούτηξε» από τον Βραζιλιάνο τραγουδιστή που παραθερίζει με την σύντροφό του στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων.

Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει τα ακόλουθα:

«Βραδινές ώρες της 11ης Αυγούστου 2023 ο 41χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βραζιλίας (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία του Βραζιλιάνου τραγουδιστή) που διέμενε προσωρινά στο ξενοδοχείο που βρίσκεται πλησίον της χώρας Μυκόνου, στο δωμάτιο με τον αριθμό 137, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την υπηρεσία μας, προκειμένου να καταγγείλει κλοπή αντικειμένων μεγάλης αξίας, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες τις 11ης Αυγούστου 2023 κατά τη διάρκεια απουσίας του από το δωμάτιο. Αστυνομικοί της υπηρεσίας μας μετέβησαν άμεσα στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν δυο ο υπήκοοι Βραζιλίας, (ο τραγουδιστής και ένα ακόμη πρόσωπο) και ανέφεραν το αδίκημα σε βάρος τους κλοπής και την αφαίρεση από άγνωστο άτομο χαρτονομισμάτων συνολικής αξίας 10.000€ καθώς και ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας 350.520 δολαρίων ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των παθόντων, η αφαίρεση των αντικειμένων από το δωμάτιο στο οποίο διέμεναν έλαβε χώρα πιθανόν κατά τις ώρες 13:10 έως 20:50διάστημα κατά το οποίο απουσίαζαν. Από τον οπτικό έλεγχο που διενεργήσαμε οι αστυνομικοί δεν προέκυψαν ίχνη και ενδείξεις διάρρηξης παραβίαση της κεντρικής Τυράς ή της μπαλκονόπορτας. Για το σκοπό εντοπισμού των απαιτούμενων στοιχείων για την βεβαίωση της καταγγελλόμενης παράνομης πράξης και την ανακάλυψη των δραστών οι επιληφθέντες αστυνομικοί άμεσα απέκτησαν πρόσβαση στο βίντεοληπτικό υλικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του ξενοδοχείου.

Κατά την επισκόπηση, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περί ώρα 12:40. Από το όχημα εξήλθε ένας άντρας οποίος αφού περιπλανήθηκε στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισέλθει στο δωμάτιο 137 στο οποίο διαμένουν καταγγέλλοντες. Στη συνέχεια προσποιούμενος τον διαμένοντα στο ανώτέρω δωμάτιο, προσέγγισε μέλος του προσωπικού υπηρεσιών καθαριότητας και επικαλούμενος αδυναμία πρόσβασης σε αυτό, λόγω απώλειας της κάρτας του ίδιου, ζήτησε την παροχή συνδρομής εξασφαλίζοντας κατ’αυτον τον τρόπο την είσοδο του στο εσωτερικό.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο, η είσοδος του ατόμου στο δωμάτιο πραγματοποιήθηκε στις 13:24, χωρίς να φέρει αντικείμενα, ενώ κατά την έξοδο του στις 13:37έφερε σακίδιο πλάτης σκούρου χρώματος. Στις 13:50ώρα μετέβη στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου και τον παρέλαβε όχημα τύπου βαν μεταφοράς τουριστών με κατεύθυνση προς την χώρα της Μυκόνου. Κατόπιν έρευνας της υπηρεσίας μας προέκυψε ότι το ανωτέρω αυτοκίνητο ανήκει σε συγκεκριμένη εταιρεία ενοικιάσεως. Σε τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με τον υπεύθυνο της εταιρείας προέκυψε ότι ο δράστης επικοινώνησε με την εταιρεία ζητώντας παραλαβή στις 12:30 ώρα της 11ης Αυγούστου 2023 από το ξενοδοχείο που διέμενε και τη μεταφορά του στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο τραγουδιστής, ενώ επιβεβαιώθηκε η εκτέλεση του συγκεκριμένου δρομολογίου.

Κατόπιν των ανωτέρω αστυνομικοί της υπηρεσίας μετέβησαν στο ξενοδοχείο που διέμενε ο δράστης προκειμένου να τον αναζητήσουν. Περί ώρα 00:15 της 12ης Αυγούστου 2023 άντρας που ο μοιάζει με αυτόν που απεικονιζόταν στο βίντεο του ξενοδοχείου και έφερε στο αριστερό του χέρι ρολόι όμοιο με το αφαιρεθέν ήρθε στο ξενοδοχείο. Αφού τον προσέγγισαν και δήλωσαν οι αστυνομικοί την ιδιότητα τους, τον προσήγαγαν στην Υπηρεσία προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του. Όπως εξακριβώθηκε πρόκειται για υπήκοο Ιταλίας και Βραζιλίας 38 ετών κάτοικο στην πόλη του Λος Άντζελες, κάτοχο διαβατηρίου Ιταλίας.

Ο συλληφθείς διέμενε στο δωμάτιο 14 του ξενοδοχείου στη Μύκονο. Κατά τη διάρκεια σωματικής έρευνας, εντοπίστηκε να φέρει το ποσό των 600 ευρώ. Άμεσα ενημερώθηκαν οι παθόντες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην έδρα της υπηρεσίας και αφού τους υπεδείχθη το ρολόι που έφερε στο χέρι του ο προσαχθείς, αναγνώρισαν αυτό ανεπιφύλακτα ως το αντικείμενο που είχε κλαπεί απ’ το δωμάτιο του ξενοδοχείου το οποίο διέμεναν. Επιπροσθέτως οι παθόντες υπέδειξαν φωτογραφικό υλικό με τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και το δεύτερο ρολόι χειρός τα οποία έφεραν σε παρελθόντα χρόνο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και οι δύο στο ενδεχόμενο κίνδυνο απώλειας αποδεικτικών στοιχείων που τυχόν υφίσταται στο δωμάτιο που διέμενε ο δράστης και της πιθανής ύπαρξης συνεργού, η υπηρεσία μας αιτήθηκε την συνδρομή δικαστικού λειτουργού προκειμένου να διενεργηθεί νομότυπη έρευνα στο δωμάτιο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας το εν λόγω δωμάτιο ανευρέθησαν απαντά τα αντικείμενα και τιμαλφή που είχαν αφαιρεθεί από τις παθόντες καθώς και κάρτες τραπέζης που έφεραν τα ονόματα τους, το ποσό των επτά 7.980 ευρώ και κάρτες κλειδιά εισόδου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο ο δράστης δεν διέμενε. Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους. Επίσης βρέθηκαν κι άλλα ρολόγια κοσμήματα για τα οποία διενεργείται προανάκριση ως προς την νομιμότητα κατοχή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πειραιάς: Συνελήφθη 18χρονος φοιτητής για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

«Μουγκρίζουν» τα τρακτέρ, αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Super League LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος – ΠΑΟΚ