piraeus247.gr
Polixronopoulos
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Σωρεία καταγγελιών για τον «Άλλο Άνθρωπο»

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Τα δύο πρόσωπα του «Άλλου Ανθρώπου» – Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέρα με την ημέρα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο» Κώστα Πολυχρονόπουλο.

Οι Αρχές, ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές, την δράση σε στοιχηματικές εταιρείες αναζητώντας παράλληλα στοιχεία για το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, της της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μία ΜΚΟ με την επωνυμία «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται η μητέρα και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του «Άλλου Ανθρώπου»
Ήταν 20 Ιανουαρίου του 2012 όταν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην τηλεόραση του Mega, είχε μόλις ξεκινήσει η κοινωνική κουζίνα.

Ο ίδιος με άλλους εθελοντές μαγειρεύουν στο Πεδίον του Άρεως για όσους έχουν ανάγκη. Ο Πολυχρονόπουλος μόλις έχει χάσει τη δουλειά του και έχει συλλάβει την ιδέα για την κοινωνική κουζίνα. Μέρα με την ημέρα η ιδέα παίρνει σάρκα και οστά και σιγά σιγά γιγαντώνεται.

Δώδεκα χρόνια μετά, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, που διακρίθηκε και τιμήθηκε για την δράση του, ερευνάται για σοβαρά αδικήματα.

Ζητούσε διπλάσια συνδρομή για τον «Άλλο Άνθρωπο»
Αύξηση στη συνδρομή που κατέβαλλαν κάθε χρόνο όσοι στήριζαν τον «Αλλο Ανθρωπο» φέρεται να ζητούσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λίγο καιρό πριν γίνει γνωστή ή έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Στο εξοδολόγιο που είχε αναρτήσει στα social media παρουσίαζε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της δράσης, από ενοίκια μέχρι βενζίνη, ακόμα και το κόστος για τα μπολάκια στα οποία σέρβιρε το φαγητό. Μόνο που όπως έλεγε στους υποστηρικτές του, δεν… έβγαινε πλέον για τα καλύψει τα έξοδα και ζητούσε διπλασιασμό της συμμετοχής από τα 5 στα 10 ευρώ απευθυνόμενος όπως έγραφε στους 150.000 φίλους του Αλλου Ανθρώπου.

«13ος χρόνος Αλλοι Ανθρωποι, τραβάμε κουπί πολύ, το γνωρίζω ότι είναι δύσκολα για αυτό λέω ότι όποιος μπορεί, αν μπορεί και θέλει. Παρακάτω θα διαβάσετε τα πάγια έξοδα. Δεν είναι απαραίτητο να βάζετε χρήματα ή να μας δίνετε, μπορείτε πάντα να σας στέλνω τον λογαριασμό του ρεύματος π.χ. και να βάζει ο καθένας ό,τι μπορεί, το τηλ. του Παναγιώτη για τα μπολάκια, τα στοιχεία του αυτοκινήτου για προπληρωμένη βενζίνη κ.λπ. Οι ανάγκες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και όπως κάθε χρόνο έχουμε την ετήσια συμμετοχή, συνδρομή, όπως θέλετε πέστε το. Ετσι και φέτος ξεκινάμε έναν μήνα πιο νωρίς για να προλάβουμε αυτό που έρχεται τον χειμώνα. Ετσι λοιπόν όποιος μπορεί, αν μπορεί, αν θέλει, με 10 ευρώ (αντί για 5) συμμετέχει» έγραφε ο Άλλος Άνθρωπος.

Αφού παρέθετε αναλυτικά στοιχεία για το κόστος του ενοικίου, των καυσίμων, του λογαριασμού ρεύματος, των μπολ συσκευασίας, ακόμα και για το κόστος της ασφάλειας και του σήματος κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, συνολικού ύψους 60.500 ευρώ τον χρόνο, ζητούσε από τους φίλους της δράσης να βάλουν το χέρι στην τσέπη επισημαίνοντας ότι σε αυτά τα έξοδα δεν περιλαμβάνονταν τα τρόφιμα, τα ταξίδια αλληλεγγύης, οι πληρωμές ενοικίων και λογαριασμών ανθρώπων που είχαν ανάγκη ή χρήματα για την υγεία όσων ζητούσαν τη βοήθειά του.

«Δεν υπάρχει πόρισμα, μόνο έρευνα», επιμένει ο δικηγόρος του
Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δηλώνει ότι «δεν υπάρχει πόρισμα, μόνο έρευνα».

«Συντελείται αυτήν την στιγμή στα ΜΜΕ μια ανθρωποφαγία, ένας γκεμπελισμός του ‘πες, πες, πες’ κάτι θα μείνει, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πιστεύει φήμες και διαδόσεις οι οποίες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αποδεικνύονται εντελώς εξωπραγματικές», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega o συνήγορος του Πολυχρονόπουλου.

Σχετικά με τη ΜΚΟ «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου λέει:

«Ο πελάτης μου δε μετέχει σε αυτήν τη ΜΚΟ, μετέχουν άλλοι άνθρωποι οι οποίοι είναι συνελεγχόμενοι. Οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν έχουν διακινηθεί ποσά μέσω αυτής της ΜΚΟ. (…) Η εξεταζόμενη περίπτωση τώρα ξεκινά. Εάν ερωτηθούμε από τον εισαγγελέα ή τον ανακριτή αν έχουν παιχτεί χρήματα σε παικτικούς λογαριασμούς και από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα, τότε θα κληθώ να απαντήσω. Δε θέλω να συντηρήσω τη φήμη ότι πράγματι αυτός ο άνθρωπος έπαιζε τζόγο και δη μεγάλα ποσά», καταλήγει.

«Ξέρει να παίζει πολύ καλό θέατρο», αναφέρει εθελόντρια
Σύμφωνα με πρώην εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας, ο Πολυχρονόπουλος επιχειρούσε να ξεγελάσει κι άλλον κόσμο, λέγοντας ότι θα πάει να μαγειρέψει για τους πρόσφυγες στη… Γάζα, την ώρα που κανείς δεν μπορεί μέχρι και σήμερα να περάσει από το σημείο.

«Όταν κάποιος τού ανέφερε ότι είναι αδύνατον να πάει, ούτε ο Ερυθρός Σταυρός δεν μπορεί, εκείνος, χρησιμοποίησε παραποιημένες φωτογραφίες ότι δήθεν βρίσκεται στον Λίβανο», κατήγγειλε, μιλώντας στο MEGA.

Ωστόσο και στην Καρδίτσα, κατά την διάρκεια της μεγάλης καταστροφής που υπέστη η περιοχή από τις πλημμύρες, είπε ότι πράγματι πήγε αλλά δεν έκανε τίποτα. «Μια φορά μαγείρεψε και μετά έφυγε αφήνοντας δυο κοπέλες εκεί. Ξέρετε πόσα χρήματα μάζεψε για την Καρδίτσα;

Τον ρώτησαν τι έγινε και είπε ότι τον έδιωξε ο Δήμαρχος. Τον ρωτούσαν που είναι τα 600.000 για το σπίτι το τριώροφο που έλεγε ότι θα αγοράσει. Και απαντούσε πως δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και τα έβαλε τα χρήματα για την κουζίνα και τα τρόφιμα. Του έλεγαν να φέρει πίσω τα 600.000. Εν τω μεταξύ έχουν φύγει από πολλά κτίρια γιατί άφηνε απλήρωτα ενοίκια και είχαν μαζευτεί», κατέληξε.

«Δεν μας νοιάζει το ελάττωμα του Κώστα Πολυχρονόπουλου. Μας νοιάζει ότι το ήξεραν όλοι εκείνοι και δεν τον έστειλαν σπίτι του. Ξέρει να παίζει καλό θέατρο, είναι η δουλειά του να σε κοροϊδεύει. Τώρα ο κόσμος δεν θα βοηθήσει ποτέ εμάς τους υπόλοιπους, αυτό μας πονάει. Τα χρήματα που έπαιρνε ο Κώστας δεν τα έχει δει άλλη οργάνωση», τόνισε ακόμη η εθελόντρια.

«Το λάθος ήταν όλων όσοι ήξεραν τόσα χρόνια και δεν μιλούσαν. Έπρεπε να είχαν «βγάλει» από την μέση τον Κωνσταντίνο και να είχαν κάνει ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ ή ΚοινΣΕΠ τον “Άλλο Άνθρωπο”. Του το ζητούσαν, του έλεγαν να φύγει και έλεγε δεν φεύγω, μέχρι και τη στιγμή που «έφαγε» τις καταγγελίες.

Του έλεγαν να σηκωθεί και να φύγει και ότι δεν πάει άλλο. όταν τα πράγματα έφταναν σε ακραία σημεία, σηκώνονταν και έφευγαν εκείνοι και έφτιαχναν άλλες κουζίνες. Εγώ είχα πάει τις 2 πρώτες χρονιές τρόφιμα στον Κεραμεικό. Όταν κατάλαβα τι γινόταν είπα «γεια σας» και έφυγα.

Το πρώτο που μού χτύπησε στο μάτι όταν είδα πως μαγείρευαν στον δρόμο και πόσο επικίνδυνα ήταν υγειονομικά. Το δεύτερο ήταν όταν ξεκίνησε να ζητάει χρήματα. Ο κόσμος έχει ένα ελάττωμα, να θεοποιεί κάποιους ανθρώπους, να τους αγιοποιεί και να τους αναθέτει τη μοίρα του. στην πορεία κατάλαβαν ότι τους εκμεταλλεύονταν», είπε.

Επιπλέον, υποστήριξε: «Οι λογαριασμοί στην μαμά του, τον γαμπρό του και στην αδερφή του δεν είναι οι μόνοι που έβαζε λεφτά. Και αυτό που λέει τώρα είναι ότι “δεν ήταν και ανήλικοι όσοι έβαζαν χρήματα, ας μην έβαζαν”.

Πάει τώρα να μοιράσει την ευθύνη και αυτό γιατί ξέρει καλά να χειρίζεται την ψυχολογία του πλήθους. Έχουν γίνει πολλές δουλειές εκεί μέσα που δεν πρόκειται να βγάλει ούτε η ΑΑΔΕ άκρη. Έχει βγάλει κάρτες σε αστέγους, σε χρήστες που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί. Τα προηγούμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος γλέντησε».

Πήγη:www.newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Τάκης Τσουκαλάς πήρε θέση για το θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ

Μετρό και λιμάνι συμπαρασύρουν τις τιμές κατοικιών στον Πειραιά – Δείτε παραδείγματα

«Πόρτα» του Μητροπολίτη Πειραιά στους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών αν δε μετανοήσουν