piraeus247.gr
Peripoliko Eurokinissi 4 1
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑ

Επιθεωρητής της ΕΛ.ΑΣ έβγαλε στη… σέντρα αστυνομικούς γιατί ακουμπούσαν σε τοίχο εν ώρα υπηρεσίας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει επίσης ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν τον τρόπο πλήττουν το κύρος του σώματος.

Αίσθηση έχει προκαλέσει έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγου, Σπύρου Σκλάβου, μέσω του οποίου ζητά εξηγήσεις για ποιο λόγο αστυνομικοί ακούμπησαν σε τοίχο ενώ συμμετείχαν σε αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια που ποδοσφαιρικού αγώνα Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη,

Το έγγραφο, σύμφωνα με το voria.gr, έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «κατήφορο δίχως τέλος».

«Την ημέρα που έλαβε χώρα ακόμα ένα σοβαρό οπαδικό επεισόδιο σε κεντρικό σημείο της πόλης, που από τύχη δεν θρηνήσαμε νέα θύματα, ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος αναζητεί ευθύνες γιατί ακουμπούσαν αστυνομικοί στον τοίχο κατά τη διάρκεια των μέτρων στο γήπεδο Χαριλάου», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και ο πρόεδρός της Θόδωρος Τσαϊρίδης.

Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, «το απίστευτο έγγραφο έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ακόμα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και διασύρουν το σώμα της ΕΛ.ΑΣ.».

«Το να αναζητηθούν λόγοι και ευθύνες, για το γεγονός ότι αντίπαλοι οπαδοί μέρα μεσημέρι σε κεντρικό σημείο της πόλης κατάφεραν να συναντηθούν και να εμπλακούν, μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων συμπολιτών, μάλλον αποτελεί ήσσονος σημασίας. Από την άλλη αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο να αναζητήσουν ευθύνες από τους ίδιους τους εαυτούς τους. Τζόκεϊ, τρίχες , μακιγιάζ, σκαρπίνια, γραβάτες, υφάσματα … Αυτά είναι τα καίρια ζητήματα που φαίνεται να απασχολούν την ανώτατη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει επίσης ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν τον τρόπο πλήττουν το κύρος του σώματος και κάμπτουν το ηθικό του προσωπικού. «Το γεγονός δε ότι επιμένουν σε αυτή την τακτική, μη αντιλαμβανόμενοι ότι με αυτό τον τρόπο πλήττουν το κύρος του σώματος και κάμπτουν το ηθικό του προσωπικού, είναι εξίσου ανησυχητικό και χρήζει έρευνας. Πλέον δεν πρόκειται για αστείο αλλά για μια κατάσταση που αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης και το γεγονός ότι ουδείς παρεμβαίνει προκαλεί πολλά ερωτηματικά», σημειώνεται.

Δείτε το έγγραφο:

Image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κατοικία: Συνεχίζεται το ράλι στις τιμές – Ο πρωταθλητής Πειραιάς και η έκπληξη στις Κυκλάδες

ΑΑΔΕ: «Σφραγίστηκε» για 10 μέρες μπαρ στη Ζάκυνθο – Νέα «λουκέτα» σε 14 επιχειρήσεις

Πειραιάς: Προφυλακιστέος ο δράστης της δολοφονίας του υπάλληλου πάρκινγκ